About

Missie

Didactech maakt zich, als sociale onderneming, hard voor het opleiden van docenten en onderwijs ondersteunend personeel op het gebied van educatieve technologie, dat ze direct kunnen toepassen in de lessen.

Onze visie is dat docenten en technologie samenwerken om beter onderwijs te bieden. Wij geloven dat Educatieve technologie de leerlingen een zo best mogelijke leerervaring kan bieden. Dit doen we door lessen overzichtelijker, efficiënter of leuker te maken voor de leerlingen. We leiden onderwijsprofessionals op van PO t/m HO.

Wij bieden een unieke leerervaring waarbij docenten van elkaar kunnen leren en ervaringen kunnen delen. Samenwerking is de kern van onze aanpak en wij moedigen onze studenten aan om samen te werken en relaties op te bouwen die hun professionele groei en ontwikkeling bevorderen. Ons doel is om docenten op te leiden die niet alleen technologische kennis hebben, maar ook in staat zijn om samen te werken en te innoveren in het onderwijs; de toekomstig Edtech Ambassadeurs van de wereld.

Jouw trainer

Je krijgt les van een Educatief Technoloog & Mediacoach die met beide benen in het onderwijs staat en ervaring heeft met verschillende niveau’s

Denise Brilman

Educatief Technoloog

Denise Brilman is een adviseur Educatieve Technologie in het MBO, mediacoach en gepassioneerd voorstander van Digitaal Burgerschap. Met haar uitgebreide ervaring en expertise op het gebied van digitale didactiek, educatieve technologie, serious gaming en mediawijsheid, weet zij u ongetwijfeld te inspireren en brengt ze een frisse en innovatieve blik op het onderwijs in de 21e eeuw.

Met haar ervaring in het voortgezet onderwijs en MBO heeft Denise de veranderende dynamiek in het onderwijslandschap waargenomen. De komst van geavanceerde technologieën zoals ChatGPT heeft de urgentie benadrukt om het onderwijs opnieuw vorm te geven en te concentreren op het ontwikkelen van kritisch denken en digitale burgerschap bij studenten. We gaan toe naar onderwijs dat meer gericht is op vaardigheden in plaats van reproductie.

In 2022 mocht Denise de Media en Onderwijsprijs in ontvangst nemen, voor digitale didactiek. Deze erkenning onderstreept haar succes en impact op het gebied van technologie en onderwijs, en weerspiegelt haar toewijding aan het bevorderen van innovatie en vooruitgang in het veld.

Denise’s presentaties zijn doordacht, boeiend en praktisch. Ze zijn ontworpen om docenten te inspireren en te voorzien van concrete methoden en technieken die ze direct kunnen toepassen. Deze technieken omvatten het gebruik van technologie om het leren te verbeteren en het benadrukken van de noodzaak om eigenaarschap van informatie te behouden in een steeds meer gedigitaliseerde wereld.

De centrale thema’s van haar lezingen omvatten:

  • De impact van technologie, zoals ChatGPT, op onderwijs en leren
  • De toenemende relevantie van digitaal burgerschap in de 21e eeuw
  • De noodzaak van het bevorderen van kritisch denken in een tijdperk van geavanceerde AI
  • Innovatieve didactische strategieën voor de toekomst, met een focus op vaardigheden boven reproductie
  • Het belang van serious gaming en simulatie onderwijs in het bevorderen van kritisch denken en probleemoplossende vaardigheden.

Denise leidt haar eigen bedrijf, “Didactech”, waar ze de toekomstige Educatieve Technologen van de wereld opleidt. Ze inspireert haar publiek om te innoveren, nieuwe technologieën te omarmen en benaderingen in het onderwijs te heroverwegen.

Haar motto, “Innoveren door te inspireren”, is de kern van haar werk. Denise’s kracht ligt in het creëren van praktische producten en strategieën die docenten direct kunnen implementeren om hun onderwijspraktijk te verrijken.

Denise Brilman is niet alleen een spreker, maar ook een coach en mentor, klaar om u te begeleiden op uw reis naar de toekomst van het onderwijs. Een toekomst waarin technologie, kritisch denken en digitaal burgerschap centraal staan.